Digitális Fotók Retusálása
      Aktuális | Cikkek | Linkek |   Digiretus.ro
Photoshop Tipp|2016.08.08.
LightRoom|2016.06.15.
Android|2016.05.22.
Photoshop Videó|2016.05.16.
Photoshop Tipp|2016.02.12.

Támogasd a DigiRetust!

 


Reméljük megéri! :)


Adobe Lightroom - Dolgozzunk fel egy Nap fotót!

 


Mostanában volt aktuális a Nap fotózása, hiszen május 9-én volt a Merkúr áthaladás központi csillagunk előtt. Koca asztrofotósként én is próbáltam megörökíteni és a videóban látható lépésekkel dolgoztam fel a félresikerült képet.


Photoshop Touch (Android) - Kreatív színtelenítés (videó)

 


Ha nem elég a szimpla színtelenítés, hanem a világosságát és kontrasztját is állítani szeretnénk a képnek, akkor itt egy gyors megoldás.


Grunge (meggyötört) képhatás (Photoshop Videó Tipp)

szint: könnyű


Szükségünk lesz egy normál fotóra és egy erősen texturált képre, melyek keverésével "meggyötört" képhatást hozunk létre, és egyúttal megismerkedünk az összhatásmódok és az átlátszóság alapjaival.


Derítőfény az árnyékokra Photoshopban

szint: haladó


Ha fotód jórészt túl világos ahhoz, hogy egyszerűen tovább világosítsd, de a főtéma meglehetősen sötét, akkor szükséged lesz egy kis photoshopos derítésre.

Az Adobe Photoshop programban az ecsetekkel látványosan és kreatívan dolgozhatunk. Ismerkedjünk meg az ecset beállításokkal az Ablak/Ecsetek (F5) menüben!

 
 

Könyvek a digitális fotózásról , Adobe Photoshop CS3 könyvek, Adobe Elements & Lightroom könyvek

   


Felhasználónév:

Jelszó:

 
 

Milyen képszerkesztő szoftvert használsz leggyakrabban?

Photoshop Elements
GIMP
Paint Shop Pro
más program
nem használok


   Keresés az oldalonIngyenes program|2009.12.08.

Keretezés II: PhotoFiltre

 


Keret, keret hátán.


 
 

Írj be egy kérdéses angol szakkifejezést és megkapod magyar megfelelőjét !


  
 
 

Teljes szótár megtekintése>>>


 Kép

Népek

Geographia Kiad
Vásárlás az Alexandra.hu weboldalon

Részletek A gyönyör fotókkal illusztrált album betekintést nyújt az emberiség replique montre iwc kulturális kincseibe, megmutatja, milyen sokszín az ember, lakjon a világ bármely tájékán. A népcsoportok, népek küls jellegzetességeinek eltérésein túl öltözetükben, szokásiakban is különböznek: dolgos hétköznapokon, jeles ünnepnapokon, családi életük, vallási szertartásaik közben figyelhetjük meg őket a kötet képein, amely egy színpompás és lenyűgöz világkörüli utazás élményét nyújtja.Kép

Az év természetfotói - Magyarország 2009

Alexandra Kiad
Vásárlás az Alexandra.hu weboldalon

Részletek A naturArt Magyar Természetfotósok Szövetsége 2009-ben tizenhetedik alkalommal rendezte meg Az Év Természetfotósa
pályázatot. A magyar természetfotósok évről évre bizonyítják, hogy világviszonylatban is a szakma franck muller conquistador replica
legjobbjai köz tartoznak. Képeikkel a természet szépségére és sérülékenységére hívják fel a figyelmet, a vadon mellett az ipari tájról is beszélnek.

A 2009-es pályázat remekműveinek, a fotósok patek philippe grand complication replica
kitartásának és természet iránti megszállottságának ez az album állít emléket.rolex montre repliqueA kötet kétféle borítóval jelent meg, ugyanis készítői egyiknek sem tudtak ellenállni, így az olvasóra blancpain replica
bízzák, melyiket választja. Mindkettővel jól jár!Kép

A Digitális fotós könyv 2.

Scott Kelby
Vásárlás az Interbook.hu weboldalon

Részletek Scott Kelby, a nagysiker Digitális Fotóskönyv els kötetének szerzője visszatért egy olyan új könyvvel, ami pont ott folytatja, ahol az els kötet abbahagyta. Ugyanabban a lényegretör, szakzsargont mellőz stílusban ad azonnalpatek philippe twenty-4 replica
alkalmazhat tippeket, ami miatt az olvasónak "Aha, szóval így csinálják!" érzése támad, és ami az els kötetet a világ legsikeresebb digitális fotózásról szól könyvév tette.

Ez a könyv egy zseniális alapelvre épül. A szerz így írja le: "Ha együtt fotóznánk valahol, és azt kérdeznéd tőlem, hogyan tudod elkerülni, hogy olyan fekete legyen a háttér a fotózott személy mögött amikor vakut használsz, nem kezdenék bele egy előadásba a vakuarányokról, vagy kezdeményeznék beszélgetést a vakuszinkronról és a háts redőnyre val szinkronizálásról. Egyszerűen csak az mondanám, hogy növeld a záridőt 1/60-ad másodpercre, akkor j lesz a háttér. A könyv is pontosan erről szól: mintha együtt fotóznánk, én pedig közben válaszolok a kérdéseidre, tanácsokat adok, és megosztom veled a korábban megtanult titkokat, ahogy egy barátommal tenném - a részletes technikai magyarázatok és szakzsargon cheap breitling watches sale
nélkül.

Minden egyes oldal egyetlen, a fotóidat jobb tev témát jár körül. Minden lapozás után egy-egy újabb profi beállítással, eszközzel vagy trükkel ismerkedsz meg, amik segítenek a képeidet kiállíthat minőségűv tenni. Ha már eleged van abból, hogy a képeid "elmennek", ha eleged van abból, hogy akárhányszor belenézel egy fotós magazninba, azt gondolod, "Az én képeim miért nem így néznek ki?", akkor ez a könyv neked val.


Ez nem egy elméleti könyv, nincs tele zavarba ejt szakkifejezésekkel és részletes leírásokkal. Ez a könyv arról szól, hogy mikor, és melyik gombot kell megnyomni, melyik beállítást kell használni. A könyv közel 200 féltve őrzőtt fotóstrükkel segít lényegesen jobb, élesebb, színesebb és profibb képeket készítened.

Scott Kelby a számítástechnikai könyvei a világon a legeladottabbak (2004 óta minden évben). Scott a Photoshop User magazin szerkesztője és kiadója, a Photoshop Szakemberek Országosknock off watches
Egyesületének (National Association of Photoshop Professionals, NAPP) elnöke. A nagyra tartott Photoshop User TV társműsorvezetője, és világszerte digitális fotózást és képalkotást oktat. Scott több mint 40 könyv díjnyertes vacheron constantin overseas replica
szerzője, a nevéhez fűződik többek között a Photoshop könyv digitális fotósoknak, az iPod könyv, és a Scott Kelby hétpontos rendszere Adobe Photoshop CS3-hoz. Swiss replica watchKép

A Digitális fotós könyv

Scott Kelby
Vásárlás az Interbook.hu weboldalon

Részletek Scott Kelby, aki a Photoshop Digitális Fotósoknak cím sikerlistás, díjnyertes könyvével mindörökre megváltoztatta a "digitális sötétkamrát", ezúttal a digitális fényképészet legfontosabb területével küzd meg, és megmutatja nekünk, hogyan készíthetünk profi minőség felvételeket a legjobb digitális fotósok trükkjeit használva (amelyek mellesleg egyszerűbbek, mintsem gondolnánk).


Nézzük, Scott miként mutatja be könyvének lényegét:
"Ha mi együtt fotózni mennénk, és megkérdeznéd, hogy "Te, hogyan kapjam le ezt a virágot úgy, hogy éles legyen?", nem kezdenék el fényképész leckéket tartani Neked. Egyszerűen azt mondanám, hogy "Rakd fel a zoom objektívet, állítsd a blendét f/2.8-ra, fókuszálj a virágra, és kattints." Erről szól a könyv: mi ketten fotózni megyünk, válaszolok a kérdésekre, tanácsokat adok, és megosztom az általam ismert titkokat, ahogy egy barátommal tenném - a technikai magyarázat és a fotós szakzsargon nélkül."

Ez nem elméleti könyv, amely zavaros szakszöveggel és részletes fogalomleírásokkal van tele! Ez a könyv arról szól, hogy melyik gombot kell megnyomni, melyik beállítást használjuk és mikor tegyük. A fényképész szakma majd 200 féltve őrzött titkát felfed könyv birtokában észrevehetően jobb, élesebb, színesebb, professzionális fényképeket készíthetünk.


Minden oldalon találunk valamit, amivel jobb tehetjük felvételeinket. Minden lapozással egy újabb profi beállításhoz, eszközhöz vagy trükkhöz jutunk, amelyek használatával fényképeinkből galériába ill műremekek válnak. Ha unjuk már, hogy "nem rossz" fényképeket készítünk, ha unjuk már, hogy a fényképész magazinokat nézegetve mindig arra gondolunk, hogy "Az én képeim miért nem így néznek ki?", akkor ez a könyv pontosan nekünk szól!

Scott Kelby a világ egyik legolvasottabb szerzője a számítógépes könyvek területén, a Photoshop User magazin főszerkesztője, az amerikai National U-Boat Replica Watches Association of Photoshop Professionals elnöke, a Nikon Software User magazin főszerkesztője, és az Adobe Photoshop TV video podcast egyik társházigazdája. Scott a szerzője a Photoshop Down & Dirty Tricks és a magyarul is megjelent Photoshop Digitális Fotósoknak kiadványoknak, illetve  a New Riders kiad által megjelentetett Killer Tips sorozat sorozatszerkesztője is.


While the cage of the tourbillon rotates, the break free wheel's pinion turns therefore of its teeth being
engaged in the preset fourth wheel. This converts the escape wheel, which in turn powers the lever to impulse the balance wheel. The balance wheel Rolex Submariner Replica Watches oscillates, triggering the locking and unlocking of the escape wheel as in a conventional movement.
Certainly not so Easy usedKép

Adobe Photoshop CS3 - Tanfolyam a könyvben

Adobe Creative Team
Vásárlás az Interbook.hu weboldalon

Részletek "A Tanfolyam a könyvben gyakorlatias feladatokkal és valódi példákkal mutatja be, hogy kell a legtöbbet kihozni az Adobe termékekből." (Patti Sokol, Sokol Consulting, Inc.)

Az Adobe Photoshop CS3 elsajátításának leggyorsabb, legkönnyebb és legátfogóbb módja
A "Classroom in a Book" a legtöbb példányban eladott szoftveroktat tankönyvsorozat. Segítségével gyorsan és könnyedén tanulhatja meg az Adobe szoftverek használatát. A "Tanfolyam a könyvben" azt nyújtja, amit semmi más könyv vagy képzés nem tud - az Adobe termékszakértők támogatásával fejlesztett, hivaRolex Explorer Replica alos oktatósorozat az Adobe Systems Incorporated-től.
Az Adobe Photoshop CS3 Tanfolyam a könyvben 14 leckéje az Adobe Photoshop, a világ legjobb képszerkeszt alkalmazásának alapjait fedi le - többek között a digitális fényképek retusálását, a rétegek és maszkok használatát, a kezelőfelület megismerését, a képernyőre és nyomtatásba szánt képek Tag Heuer Replica előkészítését. Ezen túlmenően megismerheti a CS3 legújabb funkcióit, és a munkafolyamatot, illetve képei bemutatásának menetét meggyorsít új módszereket sajátíthat el. Számtalan tipp és technika, extra tananyag és mini oktatóanyag segítségével hatékonyabban és nagyobb hozzáértéssel dolgozhat a Photoshop alkalmazással. Vegye át a könyvet az elejétől a végéig, vagy
válogasson az önt leginkább érdekl leckék között.
- Intelligens szűrők
- Zoomify vezérlők
- Tartalom igazítása
- Gyors kijelölés
- Klónozás forrása
- Továbbfejlesztett Camera Raw és távlatpont
- A Photoshop Extended mérési és képelemzési funkciói

A könyvhöz a leckefájlokat és angol nyelv oktatófilmeket tartalmaz CD jár.

A könyv az eredeti angol tankönyv fordítása, így elsősorban az angol kezelőfelülethez készült, de kiegészült a magyar nyelv kezelőfelület elnevezéseivel, így a lokalizált verzióhoz is használhat (WIN és MAC környezetre vonatkozóan egyaránt).Kép

Photoshop digitális fotósoknak

Scott Kelby
Vásárlás az Interbook.hu weboldalon

Részletek Készen áll a minden szabályt felrúg Photoshop könyvre?

A legnagyobb példányszámban eladott Photoshop könyvek szerzője, Scott Kelby magasra helyezi a lécet új könyvével, amely az Adobe Photoshop CS 2 legújabb, legfontosabb és legizgalmasabb technikáit mutatja meg a digitális fotósoknak.

Scott a Photoshop User magazin főszerkesztője és társalapítója, a Nikon Capture User magazinjának főszerkesztője és a Photoshop Elements Techniques vezet szerkesztője, a National Association of Photoshop Professionals (NAPP), az Adobe Photoshop felhasználók szövetségének elnöke. A szaktekintély több mint 26 Photoshopról, digitális képalkotásról és technológiáról szól könyv díjnyertes szerzője, többek között a Photoshop Down & Dirty Tricks, a Photoshop Photo-Retouching Secrets, a Photoshop Classic Effects és a The Photoshop Elements Book for Digital Photographers könyveknek.
Scott az Adobe Photoshop Seminar Tour oktatási igazgatója, a Photoshop World Conference & Expo technikai elnöke, és szerte a világban számos digitális képalkotási kiállítás és esemény előadója. Az Adobe Photoshop oktat DVD sorozatában is közreműködött és 1993 óta oktat Adobe Photoshop felhasználókat.
Ha további információkra kíváncsi Scottról, látogasson el oldalára: www.scottkelby.com

A díjnyertes, eladási csúcsot dönt könyv új változata azt nyújtja a digitális fotósoknak, amit eddig még egyetlen könyv sem: pontosan megmutatja, "hogyan csinálja". Nem különböz elméletek gyűjteménye, nem azt kéri az olvasótól, hogy kísérletezze ki saját beállításait, vagy találja ki a megoldást saját magától. Ehelyett az ír egzakt, napjaink vezet digitális fotósai által használt technikákat mutat be lépésről lépésre, és ami a legjobb, pontosan elmondja, melyik beállításokat használja, mikor és miért. Ezért fogadta a könyv előz változatát olyan kitör örömmel a digitális fényképezés világa. Ám az új CS2 változathoz írt könyv még nagyobb, még jobb, és még többet felfed a profik legjobban őrzött titkaiból.


TANULJA MEG, HOGYAN CSINÁLJÁK A PROFIK

Scott Kelby évente több ezer profi fotósnak tanítja a Photoshop használatát, és szinte kivétel nélkül mindegyiküknek ugyanazon kérdései, problémái és kihívásai vannak - és pontosan ezekkel foglalkozik a könyv.

Megtanulhatja:
- A profik által ténylegesen használt élesítési technikákat. (Egy teljes fejezet csak ezzel foglalkozik!) A profiknak a leggyakoribb digitális fényképhibák gyors kijavítására használt trükkjeit!
- A lépésről lépésre halad beállítást, amely biztosítja, hogy a nyomtatóból kijöv színek tökéletesen egyezzenek a képernyőn láthat színekkel.
- A kizárólag a profik által ismert portréretusálási titkokat!
- Hogyan dolgozza fel a RAW formátum digitális képeket (és hogyan használja ki a CS2 új Camera Raw funkcióit!).
- Hogyan végezze el szenvedés nélkül a fényképek színkorrekcióját (le fog döbbenni, hogy ez milyen könnyen megy, ha tudja a titkot).
- Egy teljes fejezet a legújabb, leginkább keresett különleges Photoshop effektekről!
- Hogyan csökkentse a zajt, kezelje az objektív által okozott problémákat, kerülje el a fényudvart stb.
- Hogyan mutassa be műveit úgy, ahogy a profik teszik! Panerai Replica Watches

És még egy csom módszert, fogást, apr "bennfentes" trükköket, amelyekkel csúcsra járathatja produktivitását!

Ha ön digitális fotós, és készen áll a "szakma trükkjeinek" elsajátítására, amelyekkel a vezet profik munkáikat javítják, szerkesztik, élesítik, retusálják és bemutatják, akkor pont a megfelel könyvet tartja a kezében.Kép

Adobe Photoshop Lightroom 2 fotósoknak kézikönyv

Baráth Gábor
Vásárlás az Interbook.hu weboldalon

Részletek Mi az a Lightroom 2?Breitling Replica


A fotós szerszámtáskájához manapság már nemcsak a gépvázak, objektívek, vakuk és szűrők tartoznak hozz, hanem egy sor szoftver is. Vannak olyan programok, amelyek segítségével archiválhatók és az archívumból előkereshetők a régi felvételek, más alkalmazások révén beállíthatjuk a képek tónusait, kisebb javításokat és retusálást végezhetünk rajtuk, és megint mások segítségével különböz bemutatókat készíthetünk belőlük.
Az Adobe Photoshop Lightroom egy olyan szoftver, amelyet az előbb említett feladatok ellátására fejlesztettek ki, kifejezetten a fotós munkafolyamat támogatására. Az Adobe-nak ez az els szoftvere, amit az els lépésektől kezdve kiadott felhasználók ezreinek. Az  visszajelzéseik alapján alakította ki a menüszerkezetet, a fel használói felületet, és képet kapott arról is, hogy milyen elvárásaik vannak a fotósoknak a teljes munkafolyamat során. Épp ezért ez a program nemcsak a hobbifotósok igényeit képes kielégíteni, hanem azokét is, akik a fotózásból élnek, készítsenek akár tárgy-, természet- vagy esküvői fotókat.

A könyv tartalma:
hanem a végered- mény szempontjából professzionális is, köszönhetően azoknak az algoritmusoknak és programrészeknek, amelyeket az Adobe zászlóshajójától, a Photoshoptól örökölt az Adobe Photoshop Lightroom.

A könyv egy rövid általános fotóismereti bevezet után végigkalauzol minket az Adobe Photoshop Lightroom használatán, kezdve a képeink katalogizálását és előkeresését segít metaadatok használatának bemutatásával. Ezt követően egy hossz rész foglalkozik képeink csinosítgatásának és retusálásának módjaival,sht majd az utols részben megismerkedhetünk fényképeink bemutatásának különféle lehetőségeivel, a nyomtatástól az interneten val publikálásig.

Kinek szól a könyv?rolex replica watches


Kezdőknek és haladóknak, sőt akár professzionális fotósoknak egyaránt - mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni egy olyan programmal, amely nemcsak a retusálást, hanem a teljes fotós munkafolyamat minden lépését támogatja, a képek letöltésétől azok kinyomtatásáig.


So, just how does a tourbillon achieve this www.ubreitlingcheap.com? By using a cage that houses the balance, balance spring and escapement. All of these elements sit inside the cage as Designer Replica Watches it revolves through in a complete circle. This cage has a pinion (a toothed column) located underneath which is meshed with the turning gear train. The wheels of the Tag Heuer Replica Watches heading train deliver power from the mainspring to this pinion, that causes the competition to rotate.


 

Impresszum
| RSS

Š nEtural webdesign 2006.
Az oldalon közölt bárminem kép, hang, írott anyag, valamint grafikai elem szabad felhasználására az oldal tulajdonosa fenntartja magának a jogot. A közölt elemek felhasználása a fenti tulajdonos engedélyéhez kötött !